Pravijo, da je lepo biti ravnatelj, če lahko uresničuješ želje otrok, učiteljev in staršev, deliš z njimi male in velike projekte ter imaš veliko srce.

Naša ravnateljica je uresničila nov projekt po pridobitvi novih učilnic in nam s tem omogočila boljše in prijetnejše bivanje v šoli.

Ob tej priložnosti  smo se vsi učenci, učitelji in zaposleni na šoli zahvalili gospe ravnateljici za njeno  vztrajnost in nesebičnost pri gradnji šole, saj je  v času karantene ves čas spremljala vsak premik gradbenih strojev, občudovala sodoben  izgled šole  in nas sproti seznanjala z napredovanjem. Hvala ji iz srca.

 

Svečano otvoritev smo imeli v novem delu atrija, kjer je gospod župan Zoran Jankovič svečano otvoril nove prostore. Sicer smo si želeli, da bi dogodek delilo z nami kar največ učencev, zaposlenih, občanov in drugih gostov, vendar smo se morali prilagoditi trenutnim zdravstvenim razmeram in prireditev pripraviti ob upoštevanju vseh priporočil.

 

ZAHVALA GOSPE RAVNATELJICE

Najprej bi se rada zahvalila učencem in njihovim staršem za vso potrpežljivost na začetku šolskega leta, ko so imeli pouk učenci na drugih lokacijah. Naslednja zahvala gre hišniku Srečku Peklaju za njegovo neprecenljivo poznavanje zgradbe šole in pomoč gradbenikom pri delu.

Hvala tudi ostalim, ki ste omogočili nove prostore:

  • Oddelku za predšolsko in šolsko vzgojo na MOL, in sicer gospe Mariji Fabčič, Maji Gojković in Mojci Kitek Ruparčič,
  • gospe Meti Gabron, vodji službe za razvojne projekte in investicije,
  • projektantantom in gospe Maruši Zorec, direktorici Arrea Arhitektura d.o.o.,
  • izvajalcem projekta Makro5 d.o.o. in vodji projekta Gregorju Romanešenu,
  • nadzorniku Borutu Grabcu, Ekona d.o.o. in
  • seveda gospodu županu Zoranu Jankoviču, brez katerega prenove ne bi bilo.

 

KRONOLOGIJA NAŠE ŠOLE

Šola Vrhovci je bila ustanovljena leta 1958. Naselje Vrhovci se ves čas povečuje in na šoli je vsako leto čutiti vse večjo prostorsko stisko. Šola se je večkrat dograjevala, in sicer  leta 1961, 1983, 2001, leta 2021 pa je zopet dobila novo podobo.

S prizidavo in rekonstrukcijo južnega trakta šole smo pridobili štiri nove učilnice, nove sanitarije in večjo telovadnico. Vrednost projekta je bila 1.303,000 EUR. Nastal je tudi nov šolski vhod z nadstrešnico ter vhodno ložo z garderobami in novim dostopom v južni trakt šole.

 

Ponosni vrhovški učenci, učitelji in vsi zaposleni

Zapisala Bernarda Frass, vodja protokola                                                                                                                    Ravnateljica Marjanca Vampelj

 

 

Avtor fotografij iz prve fotogalerije: Nik Rovan, Mestna občina Ljubljana

Dostopnost