Skoči na glavno vsebino
Select Page

Naši učenci, ki obiskujejo gledališki klub in pevski zbor, so se na pobudo učiteljic odločili, da bodo v Domu starejših občanov na Bokalcih, pripravili krajši program ob obeležitvi Prešernovega dne.
V torek, 6. 2. 2024, smo ob 10.00 uri pričeli s programom v domu, katerega rdeča nit so bili Prešernovi nagrajenci.
Učenci gledališkega kluba so pripravili dramatizaciji Roalda Dahla, Rdeča kapica (Odvratne rime) in Rachele Brihte ter Jima Fielda, Geki in odjeki, ki ju je prevedel Prešernov nagrajenec Milan Dekleva. Mladinski zbor je zapel nekaj pesmi, ki so jih prav tako napisali Prešernovi nagrajenci.
Tokrat je učiteljica Vesna Vitrih s svojimi učenci poskrbela še za sceno, ki so jo tvorile črno-bele silhuete Prešernovih nagrajencev.
Poželi smo ogromen aplavz in stanovalka doma se nam je na koncu javno zahvalila in nas izredno pohvalila. Učiteljicam so se orosile oči.
Po končanem nastopu nas je stanovalka doma obdarila s čokoladicami, tako kot že na na božično-novoletnem koncertu, osebje doma pa nas je presenetilo s slastnimi krofi in ledenim čajem. Počutili smo se tako lepo sprejete, da smo se dogovorili, da se kmalu vidimo.

Mentorica: Senja Školc Sušnik

 

Dostopnost