Skoči na glavno vsebino
Select Page

LTA – Burgos

V mesecu marcu nas je pot zapeljala v tujino. Zaradi Erasmus projekta, v katerega je vključena naša šola, smo nekaj učencev različnih starosti peljali na ekskurzijo v Španijo, natančneje v mesto Burgos.

Ker je del projekta izdelava učne poti s tremi postajami, smo se tja odpravili z namenom, da se preizkusimo v nalogah, ki so jih pripravili učitelji in učenci privatne osnovne šole Colegio Virgen de la Rosa. Hkrati pa smo preizkušali tudi mobilno aplikacijo, ki je prav tako nastala v okviru omenjenega projekta.

Naši učenci so se pogumno podali na pot, prespali pri španskih družinah, ki so jih res izredno toplo sprejele, se resno lotevali vseh nalog, si ogledovali znamenitosti mesta ter se pri vsem tem tudi zabavali.

Prijazni gostitelji so nam razkazali svojo šolo, ponosno predstavili svoje znamenitosti ter nas popeljali v svet španskih okusov. Vredno je morda omeniti, da smo si ogledali njihovo znamenito gotsko rimskokatoliško stolnico, ki je zares velika in veličastna ter je bila razglašena za Unescovo svetovno dediščino. Razkazali so nam tudi muzej evolucije človeka ter strogo varovan samostan Santa María la Real de Las Huelgas. Med drugim smo izvedeli tudi zanimivo zgodbo njihovega junaka El Cid-a, ki so mu v središču mesta postavili mogočen kip.

Domov smo se vrnili utrujeni, a nas je ekskurzija v Španijo obogatila z neprecenljivimi spomini. Stkala so se nova prijateljstva, zato vam takšno izkušnjo toplo priporočamo.

Nina Cvek Bijelič ter Nataša Golec

 

LA QUINTA

 

CASTLE AND BURGOS CATHEDRAL

 

Dostopnost