Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tekmovanje je potekalo na različnih stopnjah. Za učence četrtih in petih razredov je potekalo 28. 9. 2023 v šoli. Udeležilo se ga je 25 učencev. Dosegli so lahko bronasto priznanje. Bronasto priznanje so prejeli Jan Rožič iz 4.c, Jens Čergar iz 4.a, Ajda Polajnar iz 4.d, Orion Vanič iz 5.d, Sara Spasojevič iz 5.c, Ema Đžurović iz 5.c, Jaša Virant iz 5.c, Ema Rebernik iz 5.c, Tristan Otoničar iz 5.c in Iva Urbančič iz 5.c razreda.

Za učence šestih in sedmih razredov je potekalo dvostopenjsko tekmovanje.
28. 9. 2023 je potekalo šolsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 24 šestošolcev in sedmošolcev. Učenci so lahko na šolskem tekmovanju dosegli bronasto priznanje. Tisti, ki bi se uvrstili v drugi tekmovalni krog, bi lahko dosegli srebrno oziroma zlato priznanje. V drugi krog tega tekmovanja se ni uvrstil nihče.
Bronasto priznanje so dosegli Ruben Balkovec iz 6.a, Zoja Kragelj iz 6.b, Ema Kragelj iz 6.b, Mark Ucman iz 6.c, Peter Cencelj iz 7.c, Ana Milošević iz 7.b in Matija Trobec iz 7.a razreda.

Za učence osmih in devetih razredov je organizirano tristopenjsko tekmovanje. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 29 osmošolcev in devetošolcev. Najboljši izmed njih so se uvrstili v drugi krog tekmovanja, to je regijski nivo. Bronasto priznanje so lahko učenci prejeli na drugem nivoju, ki je potekal na OŠ Kašelj v soboto, 21. 10. 2023. Najboljši izmed tekmovalcev so se uvrstili na državni nivo tekmovanja, kjer lahko osvojijo tudi srebrno ali zlato priznanje. Državni nivo tekmovanja bo 11. 11. 2023 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.
Prejemniki bronastih priznanj so Hana Zupančič iz 8.c, Lija Krošelj iz 8.c, Andraž Može iz 8.a, Luna Kepa Uhan iz 8.a, Ela Biasizzo iz 9.b, Lucija Oven iz 9.c, Tibor Maček iz 9.a, Brina Verovnik iz 9.b, Jaka Kostanjšek iz 9.a ter Jan Mai Faletič iz 9.c razreda.
Na državno tekmovanje so se uvrstili Hana, Andraž, Ela in Lucija.

Tekmovalne naloge so bile precej zahtevne, zato za osvojena priznanja čestitamo prav vsem tekmovalcem. Seveda držimo pesti za učence, ki so se uvrstili na državni nivo tekmovanja.

Za strokovni aktiv matematikov zapisala Joži Okorn

Dostopnost