Skoči na glavno vsebino
Select Page
Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Šolski nivo tekmovanja je potekal 12. 12. 2023 na naši šoli. Priprave so potekale pod vodstvom mentorice Kristine Kolbezen.

Tekmovanja se je udeležilo 11 učencev predmetne stopnje. V 6.r so učenci lahko osvojili 178 točk, v 8. in 9.r pa 214 točk.

Priznanje so osvojili Kaja Ucman iz 8.b, Luna Kepa Uhan iz 8.a, Ela Biasizzo iz 9.b in Lucija Oven iz 9.c.

V naslednji krog tekmovanja, to je državni nivo, ki je potekal 3. 2. 2024 na OŠ Jože Moškrič v Ljubljani, se je uvrstila Ela Biasizzo. Osvojila je srebrno priznanje.

Ponovne čestitke vsem nagrajencem.

 

Ljubljana, 16. 2. 2024                                                                                                          Zapisala Joži Okorn

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Šolsko tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje

V ponedeljek, 15. januarja 2024, je na šoli potekalo tekmovanje iz znanja kemije za Preglovo priznanje. Tekmovanja se je udeležilo 14 učencev 8. razreda in 11 učencev 9. razreda.

Na regijsko tekmovanje so se uvrstili :
Andraž Može (8.a), Alfred Popovič (8.a), Ela Biasizzo (9.b), Janez Škerl (9.c), Oskar Jan (9.c), Vesna Bregar Pavlin (9.a) in Tibor Maček (9.a).

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

Učiteljica kemije: Natalija Ulčar

Državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober

Državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober

V soboto, 13. januarja 2024 je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) potekalo Državno tekmovanje ACM Bober 2023/24 za učence in dijake.

Učenka Ela Biasizzo se je odlično odrezala in je s 4. mestom med vsem najboljšimi devetošolci v državi osvojila zlato priznanje.

Iskrene čestitke!!!

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Šolski nivo tekmovanja je potekal 12. 12. 2023 na naši šoli. Priprave so potekale pod vodstvom mentorice Kristine Kolbezen.

Tekmovanja se je udeležilo 11 učencev predmetne stopnje. V 6.r so učenci lahko osvojili 178 točk, v 8. in 9.r pa 214 točk.

Priznanje so osvojili Kaja Ucman iz 8.b, Luna Kepa Uhan iz 8.a, Ela Biasizzo iz 9.b in Lucija Oven iz 9.c.

V naslednji krog tekmovanja, to je državni nivo, ki bo 3. 2. 2024, se je uvrstila Ela Biasizzo.

Tekmovalne naloge niso lahke, niso običajne, zato se je dobro na tako tekmovanje pripraviti. Vsem učencem, ki ste na tekmovanje prišli in ga z veliko motivacijo odpisali, čestitamo.

Posebne čestitke vsem nagrajencem.

Zapisala Joži Okorn

 

Primeri nalog

https://interaktivne-vaje.si/matematika/dodatni_mat/dodatni_pouk_6_9_1.html

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Tekmovanje v znanju angleščine za 6. razred

29. 11. je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleščine za učence 6. razredov. Tekmovanja se je udeležilo 20 tekmovalcev, najbolje pa se je odrezal učenec 6.a razreda Filip Oven, ki je dosegel bronasto priznanje in se uvrstil na naslednjo stopnjo tekmovanja (državno tekmovanje). Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Odbojka – starejši dečki

V torek, 12.12., je potekal zaključni turnir Ljubljane v odbojki za starejše dečke. Med najboljše štiri so se poleg naše šole uvrstile še OŠ Valentina Vodnika, OŠ Maksa Pečarja (gostitelji turnirja) ter OŠ Riharda Jakopiča.

Naši fantje so se v polfinalu najprej pomerili z OŠ Valentina Vodnika ter po prepričljivi zmagi napredovali v finale, kjer so morali priznati premoč OŠ Riharda Jakopiča ter osvojili končno drugo mesto s čimer so se uvrstili na državno tekmovanje!

Letošnja ekipa:

JAKA KOSTANJŠEK 9.a

JAN MAI FALETIČ 9.c

OSKAR JAN 9.c

SVIT ČERNIGOJ 9.b

MARK GLOGOVAC 9.c

VITAN STERGAR JAKLIČ 9.c

DOMEN STERGAR JAKLIČ 8.b

JONATAN RASPET 8.c

MARS DAVID RASPET 8.c

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Tekmovanje v znanju angleškega jezika za učence 8. in 9. razredov

21. 11. je potekalo šolsko tekmovanje v znanju angleškega jezika za učence 8. in 9. razredov. Tekmovanja se je udeležilo 25 učencev 8. razreda in 26 učencev 9. razreda.

Osmošolci, ki so osvojili bronasto priznanje, so Eva Medved, Filip Ličen, Mia Teinović, Irina Kljun, Teja Klavžar, Domen Stergar Jaklič, Aldina Ališić ter Kaja Koleša, med devetošolci pa so prejemniki bronastih priznanj Vesna Bregar Pavlin, Vitan Stergar Jaklič, Ela Biasizzo, Timotej Pajntar, Lucija Oven, Aljaž Trček, Jan Mai Faletič, Jaka Kostanjšek ter Janez Škerl. Dvema učenkama se je uspelo uvrstiti na naslednjo stopnjo tekmovanja (državno tekmovanje), to sta Eva Medved (8.a) ter Vesna Bregar Pavlin (9.a).

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.

Državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober

Tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober – Bobrček in Mladi bober

14. , 15. in 16. 11. je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v računalniškem mišljenju Bober. Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah. Učenke in učenci 4. in 5. razredov so tekmovali v kategoriji Bobrček, 6., 7. , 8. in 9. razredi pa v kategoriji Mladi bober. Tekmovanja se je udeležilo 34 učenk in učencev.

Meje za podelitev bronastih priznanj na državni ravni so:

v 4. razredu 7 točk,

v 5. razredu 9 točk,

v 6. razredu 7 točk,

v 7. razredu 9 točk,

v 8. razredu 7 točk,

v 9. razredu 8 točk,

9 najuspešnejših iz 4. in 5. razredov je usvojilo bronasta priznanja.

4. razred: Jens Čergan, Gašper Grabrijan, Vito Rahten, Jan Rožič, Mia Ule, Egor Vinogradov in Lovro Zalaznik.

5. razred: Orion Vanič in Jaša Virant.

14 najuspešnejših iz 6., 7., 8. in 9. razredov je usvojilo bronasta priznanja.

6. razred: Ruben Balkovec, Ema Kragelj, Filip Oven in Mark Ucman.

7. razred: Peter Cencelj in Jure Hanc.

8. razred: Žiga Majc.

9. razred: Ela Biasizzo, Svit Černigoj, Jaka Kostanjšek, Tibor Maček, Lucija Oven, Timotej Pajntar in Brina Verovnik.

Po zaključenem šolskem delu tekmovanja nas v soboto, 13. 1. 2024 čaka še državno tekmovanje. V vsakem razredu se je na državno tekmovanje uvrstilo več kot 1 % najboljših tekmovalcev iz svojega razreda. Meje za uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 13. 1. 2024, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, so naslednje:

6. razred – 12 točk in več,
7. razred – 13 točk in več,
8. razred – 11 točk in več,
9. razred – 12 točk in več,

Učenka Ela Biasizzo iz 9. razreda je dosegla mejo 12 točk in več in se je uvrstila na državno tekmovanje.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za sodelovanje in usvojena bronasta priznanja ter uvrstitve na državno tekmovanje.

Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Poročilo z Državnega tekmovanja iz Logike za 8. in 9. razrede

V soboto, 11.11. 2023, je na Fakulteti za elektrotehniko potekalo Državno tekmovanje iz logike. Tekmovanja so se udeležili štirje učenci naše šole. Hana Zupančič, Andraž Može, Lucija Oven in Ela Biasizzo. Vsi so bili uspešni. 

Hana Zupančič je osvojila prvo mesto med vsemi osmošolci v Sloveniji in s tem zlato priznanje.

Vsem štirim učencem za rezultate iskreno čestitamo.

V imenu učiteljskega zbora in vodstva šole, Jožica Okorn, vodja tekmovanja na OŠ Vrhovci

 

Končno poročilo
Tekmovanje iz razvedrilne matematike

Poročilo o tekmovanju iz logike v šolskem letu 2023/24

Tekmovanje je potekalo na različnih stopnjah. Za učence četrtih in petih razredov je potekalo 28. 9. 2023 v šoli. Udeležilo se ga je 25 učencev. Dosegli so lahko bronasto priznanje. Bronasto priznanje so prejeli Jan Rožič iz 4.c, Jens Čergar iz 4.a, Ajda Polajnar iz 4.d, Orion Vanič iz 5.d, Sara Spasojevič iz 5.c, Ema Đžurović iz 5.c, Jaša Virant iz 5.c, Ema Rebernik iz 5.c, Tristan Otoničar iz 5.c in Iva Urbančič iz 5.c razreda.

Za učence šestih in sedmih razredov je potekalo dvostopenjsko tekmovanje.
28. 9. 2023 je potekalo šolsko tekmovanje. Udeležilo se ga je 24 šestošolcev in sedmošolcev. Učenci so lahko na šolskem tekmovanju dosegli bronasto priznanje. Tisti, ki bi se uvrstili v drugi tekmovalni krog, bi lahko dosegli srebrno oziroma zlato priznanje. V drugi krog tega tekmovanja se ni uvrstil nihče.
Bronasto priznanje so dosegli Ruben Balkovec iz 6.a, Zoja Kragelj iz 6.b, Ema Kragelj iz 6.b, Mark Ucman iz 6.c, Peter Cencelj iz 7.c, Ana Milošević iz 7.b in Matija Trobec iz 7.a razreda.

Za učence osmih in devetih razredov je organizirano tristopenjsko tekmovanje. Šolskega tekmovanja se je udeležilo 29 osmošolcev in devetošolcev. Najboljši izmed njih so se uvrstili v drugi krog tekmovanja, to je regijski nivo. Bronasto priznanje so lahko učenci prejeli na drugem nivoju, ki je potekal na OŠ Kašelj v soboto, 21. 10. 2023. Najboljši izmed tekmovalcev so se uvrstili na državni nivo tekmovanja, kjer lahko osvojijo tudi srebrno ali zlato priznanje. Državni nivo tekmovanja bo 11. 11. 2023 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.
Prejemniki bronastih priznanj so Hana Zupančič iz 8.c, Lija Krošelj iz 8.c, Andraž Može iz 8.a, Luna Kepa Uhan iz 8.a, Ela Biasizzo iz 9.b, Lucija Oven iz 9.c, Tibor Maček iz 9.a, Brina Verovnik iz 9.b, Jaka Kostanjšek iz 9.a ter Jan Mai Faletič iz 9.c razreda.
Na državno tekmovanje so se uvrstili Hana, Andraž, Ela in Lucija.

Tekmovalne naloge so bile precej zahtevne, zato za osvojena priznanja čestitamo prav vsem tekmovalcem. Seveda držimo pesti za učence, ki so se uvrstili na državni nivo tekmovanja.

Za strokovni aktiv matematikov zapisala Joži Okorn

Dostopnost