Select Page

ArnesAAI

AAI prijava je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom dostopa do velikega števila uporabnih storitev preko portala Moj Arnes. Sistemi za enotno prijavo se združujejo v federacijo ArnesAAI, tu kratica AAI pomeni Avtentikacijska in Avtorizacijska Infrastruktura. Federacija ArnesAAI pa je pridružena tudi interfederaciji EduGAIN, kar pa razširja prijavne možnosti svojih članov tudi izven meja Slovenije.

Prijava z uporabo AAI-računa (video vodič)

MOJ ARNES (spletne aplikacije, ki so dostopne z AAI uporabniškim računom)

PODATI, KI JIH HRANI SISTEM SIO.MDM: https://mdm.arnes.si/Prijava/Login.aspx 

POZABLJENO GESLO: https://mdm.arnes.si/Prijava/Password.aspx

 

Brezžično omrežje EDUROAM

Na šoli je na voljo brezžično omrežje EDUROAM. Prijava v omrežje je omogočena za vse, ki imajo urejen AAI račun. Preko povezave spodaj si oglejte navodila za povezavo v omrežje Eduroam.

Navodila za povezavo

 

Microsoft Office 365

Vsi učenci, ki imajo urejeno AAI identiteto lahko uporabljajo Microsoft Office 365 (storitev v oblaku) in Microsoft Office 365 ProPlus (namizne aplikacije). Prvo prijavo je potrebno obvezno izvesti preko Oblaka 365. Kliknite na spodnjo povezavo in se prijavite z vašo AAI identiteto. Izberite organizacijo OŠ Vrhovci in nato vpišite uporabniško ime in geslo. Za dodatno varnost si je potrebno na telefon ali drugo mobilno napravo naložiti aplikacijo Microsoft Authenticator, s katero potrjujemo istovetnost uporabnika in omogočamo dostop do storitve.

https://o365.arnes.si/

Prenehanje dostopa do storitve Office 365

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na naši šoli (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na naši šoli). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo. Šola NE ODGOVARJA za morebitno izgubo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe storitve Office 365!

Spletna pošta Arnes

Povezava do spletne pošte Arnes https://webmail.arnes.si

Uporabniki spletne pošte si morajo ob dodelitvi virtualnega naslova urediti še poštne identitete, da bo pri pošiljanju razvidni pravi e-naslov z domeno os-vrhovci.si. Navodila najdete na spodnji povezavi.

http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/identitete/

Arnesova spletna pošta omogoča posredovanje prejetih sporočil na poljuben elektronski naslov.

Navodilo na uradni strani Arnesa

 

Za učitelje in druge strokovne delavce

Združitev AAI računa organizacije z Arnes računom

Navodilo na uradni strani Arnesa

 

 

Dostopnost